Loppemiddel til min kat?

7 tegn på at din kat elsker dig

Er din kat plaget af kløe, og mistænker du at din kat har fået lopper? Så har vi skrevet denne artikel til lige netop dig.

Klør din kat sig mere end sædvanligt? Så kan det være tegn på at den har fået lopper. Kløen er forårsaget af at lopperne bider din kat og derefter suger blod fra katten. I de fleste tilfælde så befinder de fleste lopper sig i området omkring haleroden, bagben og generelt den bagerste del af kattens krop, selvom de også godt kan være på resten af kroppen. Et tegn på at din kat har fået lopper er små røde prikker på huden fra der hvor lopperne har bidt.

Går du med spørgsmålet ¨hvilket loppemiddel til min kat vil være det bedste valg¨? Så giver vi dig her en række vigtige informationer.

Hvordan ser kattelopper ud

Kattelopper er som udgangspunkt små lopper på 1 til 3 mm. Hunlopper er lidt større end hannerne, men dette er svært at se forskel på. På hovedet sidder munden som loppen bidder med hvilket forårsager kløe, mens den lange slanke krop har nogle tykke ben med kløer for enden. Lopperne er oftest brune og aflange og de kan hoppe rigtig langt og rigtig højt.

Hvilket loppemiddel til min kat er bedst?

Der er forskellige loppemidler på markedet til katte, og de fleste af disse afhænger af din kats størrelse og vægt.
Det er vigtigt at du aldrig anvender loppemidler til hunde, til din kat, af mangel på bedre – du kan lære mere om hvorfor senere.

I 2021 vandt loppemidlet ¨Frontline Pour-On¨ BEDST I TEST, og det virker mod både flåter, lopper og parasitter. Der er også andre fremragende loppemidler så som ¨Advantage Pour-On¨ som kan købes til katte på 0-4 kg. eller 4-8 kg. Derudover findes der også loppespray til katte fra ¨Frontline¨, samt ¨Anibio Tic Drop¨ til behandling af lopper på din kat.

Loppemidler kan både bruge akut men du kan med fordel også forbygge problemet. Vælger du at agere forbyggende så har du også en langt bedre chance for at holde dit hjem loppefrit samtidig med at din kat eller killing i det hele taget slipper for problemer med lopper.
Lopper kan nemlig være rigtig svære at komme af med når først de er kommet ind. Du kan derfor med fordel vælge forbyggende løsninger så som loppehalsbånd, loppe spray til katten eller til hjemmet samt loppe shampoo til din kat.

Prissammenligning på loppemidler

Frontline Pour-On 4 pipetter Pris: 165-180,-

Advantage Pour-On 4 pipetter Pris: 154-219,-

Frontline Loppe Spray 100 mL. Pris: 179,-

Anibio Tic Drop 30 mL. Pris: 84-120,-

Loppemiddel til min killing

Du skal være opmærksom på at loppemider til katte er aldersbestemt. Det er derfor vigtigt at du undersøger om et givent loppemiddel er passende til din kats alder. Hvis du har killinger som har fået lopper, eller hvis du vil forbygge mod loppeangreb på din killing, så kan du med fordel vælge en loppe spray som kan anvendes allerede fra killingen er to dage gammel.

Hold din kat og dit hjem loppefrit

De bedste ting du kan gøre for at sikre at du holder dit hjem loppefrit er at være opmærksom og være på forkant. Sørg for at holde dit hjem rent og skift gerne din støvsugerpose med det samme og smid rengøringsartikler så som klude mm. ud strakt efter brug. Tjek din kat for lopper jævnligt, mindst en gang om ugen, især ved haleregionen og bagerst på kroppen da der er her lopperne oftest befinder sig. Hold også øje med eventuelle røde prikker på din kats hud. Hvis din kat er ude kat skal du være ekstra opmærksom. Sørg for at anvende forbyggende loppemidler så som loppehalsbånd, loppeshampoo, samt enten loppespray, piller eller dråber.

Advarsel

Det er meget vigtigt at du aldrig giver din kat Bayvantic loppemiddel til hunde. Dette loppemiddel må kun bruges til hunde da det er meget giftigt for katte. Der er generelt stor risiko ved at bruge medicin, loppemiddel og andre lægemidler mod for eksempel flåter, parasitter eller andet som er beregnet til hunde, til din kat, og det er noget vi vil advare mod på det kraftigste.

MEST POPULÆRE

Om Kattens Verden

Kattensverden.dk er en samling af artikler der skal give informationer omkring det at have en kat.

Artiklerne er skrevet af  gæsteforfattere og er egne synspunkter og skal ikke forveksles med lægelige vurderinger eller videnskabelige undersøgelser.

OBS: Er du i tvivl om din kats sikkerhed, så ring til dyrlægen med det samme!

Vær en del af fællesskabet: